Cornavirus en wintersport

Kunnen we op wintersport in tijden van Corona?

admin Après Ski, Après Ski Store, Skigebieden, Wintersport, Wintersport producten, Wintersport vermaak

Terwijl de zomervakantie nog maar net achter ons ligt, zijn alle vizieren weer gericht op de aankomende wintersport vakantie. Helaas hebben we dit jaar te maken met het Coronavirus en is er nog heel veel onduidelijk. We geven je daarom alvast een Corona op wintersport update.

Code rood of oranje

Een miljoen Nederlanders vertrekken ieder jaar op wintersportvakantie en hier zal het Coronavirus waarschijnlijk niet veel aan veranderen. De verwachting is wel dat mensen voorzichtiger met boeken zullen zijn. Dit wintersportseizoen is dat niet om af te wachten of er wel voldoende sneeuw ligt, maar vooral om zeker te zijn dat er geen code oranje of rood voor het wintersport gebied geldt.

Zolang de skigebieden door de overheid niet op code oranje worden gezet, is er volgens de Nederlandse Ski Vereniging niet veel aan de hand. “Het grootste risico is dat er vanuit de overheid wordt bepaald dat een regio code oranje krijgt”, zegt Arjen de Graaf van de Nederlandse Ski Vereniging. “Voor de Alpenlanden is dat nog niet gebeurd, maar dat is natuurlijk wel goed mogelijk.”

De meest populaire skigebieden in Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland staan momenteel op code geel, met uitzondering van enkele gebieden in Zwitserland. Hier wordt geadviseerd om alleen heen te gaan voor noodzakelijke reizen.

De belangrijkste piste regels

De meeste wintersportgebieden zijn als het goed is straks gewoon toegankelijk, maar wel wel restricties. Hoe je wintersport vakantie er dan uit gaat zien? Als je een echte Après Ski fanaat bent, dan kun je een hele andere wintersport verwachten. De kans is namelijk groot dat er helemaal geen Après Ski zal zijn en dat kan voor velen een enorme tegenvaller zijn.

Skiën en snowboarden kan natuurlijk gewoon, maar toch zijn er enkele algemene regels waar iedereen zich aan dient te houden. Per gebied zijn deze regels verschillend, maar in grote lijnen komen er een aantal regels overeen. Zo zullen mondkapjes in de skilift verplicht worden en een afstand van 1 meter in de wachtrij is verplicht. Skiën en snowboarden zijn gelukkig geen contactsporten, dus op de piste zal er niet heel veel veranderen.

Alternatief voor de Après Ski

Ben je nou echt knettertje gek van Après Ski, laat je dan zeker niet uit het veld slaan. Er zijn voldoende alternatieven. In de meeste hotels en restaurants kun je als het goed is nog een lekker drankje drinken. Deze hebben zich allemaal te houden aan de Coronaregels, maar het is niet zo dat er helemaal niets meer mag gelukkig.

Geloof het of niet, maar op de piste zijn er al Après Ski methodes bedacht om in de juiste stemming te komen. Zoals de Après Skistokken voor de bourgondische skiërs onder ons; deze geniale skistokken hebben een drank reservoir voor je favoriete schnapps. Zo kun je na de laatste dalafdaling direct aan de Après Ski! Dit is niet alleen leuk, maar je bespaart ook nog eens de kosten van dure shots in de Après Ski bar mee 😉

Er wordt momenteel in alle gebieden hard gewerkt om deze winter “Corona proof” te maken. En wij houden jullie natuurlijk op de hoogte! Droom intussen lekker over de aankomende wintersport, want deze mag en zal ons natuurlijk niet ontnomen worden. See you on the slopes! 🙂